توانایی تکنولوژی در عصر حاضر روز به روز بیشتر میشود، به اندازهای که باور به واقعیت پیوستن بعضی تخیلات توسط تکنولوژی در دنیای امروز، بسیار سخت است. دنیای پر رقابت تبلیغات باعث میشود روز به روز تکنولوژیهای قویتر و عجیبتری به منصه ظهور برسند که آن کسب و کار بتواند از رقبای خود پیشی بگیرد.
قابهای دیجیتال و تعاملی یکی از این تکنولوژیهای جدید است که جذابیت آن باعث میشود نگاه مخاطب در همان لحظه اول، جذب شود.
تابلوهایی که خیال را با خود به فضای سحرانگیز مدرسهی هاگوارتز در فیلمهای هری پاتر سوق میدهد، این بار با نقاشیهای معروف ایرانی و بینالمللی عجین شده و فضای موزهها، مجموعههای فرهنگی، هتلها، رستورانها و کافهها را خیالانگیز و جذاب میکند. این تابلوها نوعی تابلو هستند که به نحوی دیجیتالیزه شدهاند و تصویر داخل آنها جان میگیرد و حرکت میکند.
ما به دنبال به حرکت در آوردن چیزهایی هستیم که حرکت کردن آنها قابل تصور نیست یا تحرک آنها به شکل فیزیکی، خیلی سخت به نظر میرسد، درنتیجه ذهن به سکون و ثابت بودن آنها عادت دارد.
این قاب عکسها میتواند مختص شخصیتهای مختلف طراحی شود. برای نمونه، نقاشی یا عکسی از چهرهی فرماندهای که در قاب جای گرفته، به حرکت در میآید و خاطرههایی از جنگ و شرحی از دلاوریهای خود، روایت میکند. یا در نمونههای دیگر، نقاشی معروف فتحعلیشاه قاجار، که سالیانی است روی تاروپود تابلو جا خوش کرده، اکنون رنگی دیگر میگیرد. شاه قاجار، ناگاه با نزدیک شدن بیننده به تابلو از فرمی که مدتهاست به آن عادت کرده خارج میشود، نزدیک میآید و با حالت شاهانهی خود خوشامد گفته و هنگام خروج بدرود میگوید، اخم میکند، دستور میدهد و نمایشی جالب برای بیننده اجرا میکند.
همچنین این تابلوها علاوه بر تصاویر شخصیتهای شاخص، در موضوعات دیگر متناسب با محیط (مانند غذا، موسیقی، طبیعت و ...) قابل ارائه است.
در این محصولات با تلفیق تکنولوژی با هنر علاوه بر ایجاد تحرک، قوای تخیل بیننده بیدار میشود و تجربهای لذت بخش برای وی خلق میشود.
با کمک این سیستم، موضوعات فرهنگی یا تاریخی که صرفا دغدغهی قشر خاصی هستند را میتوان به موضوعی جذاب برای عموم تبدیل کرد.
همچنین برای آگاهی بیشتر درباره قابهای تعاملی یا موزههای تعاملی و تجارب کشورهای دیگر در این زمینه، میتوانید مجله آوایار را مطالعه کنید.