مجموعه میراث جهانی پاسارگاد، یکی از بزرگترین پایتختهای امپراطوری در جهان بود که امروز تنها بخش کوچکی از آن باقی مانده است. چیزی که ما امروز از پاسارگاد میبینیم حق مطلب آن چه وجود داشت را ادا نمیکند. به همین منظور پیشنهاد میکنیم، تا با آوایار به تاریخ باشکوه باستان سفر کنید. بیشتر آن چیزی که مردم درباره پاسارگاد شیراز شنیدهاند، اغلب درباره آرامگاه کوروش و داستانهای آن است. اما پایگاه جهانی پاسارگاد مجموعهای متشکل از کاخها، باغ و آرامگاه است. با وجود آن چه مورخان درباره پاسارگاد نوشتهاند، هنوز هم سالیان درازی است که درباره هویت واقعی این مجموعه سوالات زیادی است. بسیاری از مورخان معتقدند که آرامگاه کوروش با توجه به سیر روایات تاریخی نمیتواند در پاسارگاد باشد، اما دستهای دیگر معتقدند که این قبر قطعا متعلق به کوروش بزرگ است. البته باید اضافه کرد که تا مدتها، هویت واقعی پاسارگاد ناشناخته بود و داستانهای مختلفی درباره آن در بین مردم روایت میشد. تا اینکه با کاوشها و پژوهشهای قرن اخیر، پردهها کنار رفته و واقعیت نمایان شد. بعد از این کشف مهم، پاسارگاد در سال 1383 در ردیف آثار جهانی یونسکو قرار گرفت و از آن پس به عنوان یک میراث جهانی به دنیا معرفی شد.
گر چه اکثر افراد، پاسارگاد را به آرامگاه کوروش میشناسند، اما پاسارگاد از چندین قسمت مختلف تشکیل شده که تنها یکی از آنها آرامگاه کوروش است. کاخها و بارگاه پادشاهی عظیمِ اولین پادشاه هخامنشی از دیگر بخشهای مجموعه هستند که به علت تخریب و فرسایش، چیز زیادی از آنها باقی نمانده و از این رو است که نباید شنیدن روایات آنها را از دست داد.
قسمتهای مختلف مجموعه میراث جهانی پاسارگاد عبارتند از:
آرامگاه کوروش
کاخ اختصاصی کوروش
باغ پاسارگاد
کاخ بار عام پاسارگاد
پل
کوشک
کاخ دروازه پاسارگاد
برج سنگی (زندان سلیمان)
تل تخت
کاروانسرای مظفری
لازم به ذکر است که تمام این آثار به یک دوره اختصاص ندارد و تاریخچه این آثار از دوره کوروش تا کاروانسرای مظفری که در دوره اسلامی ساخته شده را دربرمیگیرد. از میان نقش برجستههای موجود در پاسارگاد، نقش برجسته انسان بالدار که بعضی آن را به کوروش منسوب میکردند، در کاخ دروازه قرار گرفته و بسیار حائز اهمیت است. گرچه، به علت کمبود منابع، از چنین نقش برجستهها و حتی خود آرامگاه کوروش، اطلاعات دقیقی در دست نیست و تنها میتوان به گمانه زنی متوسل شد.
اهمیت پاسارگاد و نقش آن در دوران باستان بر کسی پوشیده نیست. اما نبود رسانههای موثق و انتشار اطلاعات نامعتبر درباره این مجموعه و پادشاه اول هخامنشی منجر به ایجاد تفکر نادرست و غیرواقعی درباره این دوره تاریخی شده است. بنابراین شرکت آوایار، پاسارگاد را به عنوان پروژهای دیگر در نظر گرفت تا با مطالعه همه جانبه، بتواند سهمی در ارائه اطلاعات موثق و دقیق در این زمینه داشته باشد. به همین منظور پس از توافق با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و همچنین همکاری سایت جهانی پاسارگاد، در مرداد ماه سال 1398، فعالیت خود را در این سایت تاریخی آغاز نمود.
دستگاههای راهنمای صوتی آوایار صنعت، مثل یک راهنمای شخصی همراه بازدیدکنندگان میشوند تا توضیحات کافی را درباره تک تک بخشهای سایت پاسارگاد، برای آنها روایت کنند. آنچه که دستگاههای آوایار را متمایز میکند، محتوای دست اول و روایت آن به زبان ساده است. تیم آوایار سعی دارد با ارائه تاریخ در قالب روایت و داستان همراه با موسیقی متناسب با فضا، ضمن ایجاد خاطرهی خوش از بازدید، انگیزه بیشتری به مخاطبان جهت دریافت اطلاعات بیشتر بدهد؛ چرا که خواندن اطلاعات خشک و ثقیل تاریخی در کتابهای تاریخ، لزوما برای تمامی افراد خوشایند و حتی ممکن نیست.
دستگاههای راهنمای صوتی در همان ابتدای مسیر بازدید شما قرار گرفتهاند تا بتوانید به راحتی آنها را از کارشناسان آوایار دریافت کنید. از آنجایی که این دستگاهها برای تسهیل بازدید شما طراحی شدهاند، کاربرد پیچیده و سختی ندارند و به راحتی میتوان از آنها استفاده کرد. اگر علاقمند به استفاده از اپلیکیشن هستید یا ترجیح میدهید در مواقعی به غیر از هنگام بازدید حضوری از پاسارگاد، محتوای آوایار را بشنوید، میتوانید از اپلیکیشن راهنمای صوتی آوایار استفاده کنید. برای دانلود اپلیکیشن آوایار اینجا کلیک کنید. باعث خوشحالی است که هنگام بازدید، دستگاههای ما را به همراه داشته باشید. ما منتظر دریافت نظرات شما جهت ارتقای خدمات خود هستیم.